Waarborg rechtsbijstand

Vandaag bekijken we even de verzekering “Rechtsbijstand”. We bekijken deze waarborg bij 3 verschillende verzekeringsinstellingen: KBC, Ethias en Axa. Op deze manier krijgt u een beter zicht op wat deze waarborg nu precies inhoud en wat de verschillen zijn per maatschappij. Eerder bespraken we de extra waarborgen bij ING autoverzekeringen waaronder ook rechtsbijstand. Om het voor u nog eenvoudiger te maken goten we al onze informatie in een handige overzichtstabel :

(Klik op de afbeelding om te vergroten)

Verschillende waarborgen rechtsbijstand

Contractuele geschillen

Dit zijn geschillen in verband met het verzekerde voertuig zoals aan- en verkoop, onderhoud en herstelling, …

Administratieve geschillen

Dit zijn vooral geschillen met de overheid. Het kan hier gaan over het intrekken van het rijbewijs, problemen bij de technische keuring, verkeersbelasting, inschrijving van het voertuig, …

Strafrechterlijke verdediging

Dit kan gebruikt worden wanneer u als verzekerde persoonlijk wordt vervolgd wegens inbreuk op wetten, besluiten, decreten en/of reglementen. Het kan bijvoorbeeld gaan over verkeersmisdrijven of een daarmee samenhangend onopzettelijk misdrijf (doodslag of verwonding).

Betaling gerechtskosten

Dit gaat over de (terug)betaling van de gemaakte gerechtskosten. We denken daarbij aan advocaten, expertises, procedurekosten, …

Burgerlijk verhaal

Dit is de terugvordering van de door de verzekerde geleden schade ingevolge de fout van een derde persoon.

Onvermogendheid van de tegenpartij

Wanneer de aansprakelijke tegenpartij niet beschikt over voldoende financiële middelen zal de verzekeringsinstelling bijspringen.

Voorschieten bij ongeval

Soms kan het een tijdje duren eer de schadevergoeding bij een ongeval wordt uitbetaald. Op dat moment kan de verzekeringsmaatschappij een deel (of het volledige bedrag) van de schadevergoeding voorschieten. In deze vergelijking bieden enkel Ethias en Axa dit aan. Beiden voorzien een voorschot tot maximaal €7.500.

Repatriëring voertuig uit het buitenland

Bij een ongeluk (in het buitenland) kan het zijn dat het voertuig gerepatrieerd moet worden. Bij de basis waarborg van Ethias repatriëren ze het voertuig binnen België + alle landen op de groene kaart. In hun Plus waarborg is dit in alle landen van de Europese Unie + Noorwegen en Zwitserland.

Plafond van terugbetaling

Dit is het maximale bedrag die wordt terugbetaald per ongeval.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 8.7/10 (3 votes cast)
Waarborg rechtsbijstand, 8.7 out of 10 based on 3 ratings

Dit zal je ook interesseren

  1. D.A.S. Rechtsbijstand voertuigen

One Trackback

  • By Mercator autoverzekering on november 10, 2011 at 2:13 pm

    […] Een juridische kwestie is niet altijd te vermijden. In dat geval kan u een verzekering “Rechtsbijstand” aangaan. Deze helpt u verder in geval van wettelijke […]

Plaats een reactie

Jouw e-mailadres blijft onzichtbaar. Verplichte velden zijn aangeduid met een *