Verschillende types autoverzekering

Omdat er nogal wat onduidelijkheid is over welke types autoverzekeringen er zijn,  somden wij even de mogelijke keuzes op.
Merk op dat de verzekeringsmaatschappij vrij het tarief en de inhoud van de polis bepaalt. Deze verschillende polissen bevatten wel een aantal gemeenschappelijke factoren. In het algemeen kunt u volgende (types) waarborgen afsluiten bij uw verzekeringsmaatschappij:

Burgerlijke aansprakelijkheid (wettelijke aansprakelijkheid)

De bepalingen van de BA-waarborg zijn bij wet vastgesteld in 1989. Dit is dan ook de enige verplichte module van de autoverzekering. Omdat de inhoud van deze module vastligt in de wet , kunnen verzekeraars niet zomaar naar eigen smaak deze polis wijzigen.
De BA-waarborg is van toepassing als u een ongeval veroorzaakt. Uw verzekering betaalt dan de lichamelijke, geestelijke en materiële schade die u hebt toegebracht aan derden.
Tip: Zijn uw passagiers ook verzekerd bij een ongeval?

Beperkte omnium (beperkte casco)

De module beperkte omnium (ofwel beperkte casco) is niet verplicht. Deze module van de autoverzekering is bedoelt om schade te vergoeden die niet het gevolg zijn van een ongeval met derden. Bijvoorbeeld: Brand, schade door inbraak, dieren op de weg, stormschade, ….

Volledige omnium (volledige casco)

Dit is de beste keuze indien u met een splinternieuwe wagen op pad bent. De volledige omnium omvat alles van de beperkte omnium en dekt daarbij schade aan uw eigen voertuig. Zelfs al ben u in de fout! We kunnen zeggen dat de volledige omnium de meest uitgebreide autoverzekering is. Natuurlijk hangt daar ook een stevig prijskaartje aan vast…

Extra waarborgen

Dit zijn de optioneel af te sluiten waarborgen. Aan deze extra dekkingen hangt natuurlijk een stijging van uw premie aan vast.

Voorbeelden:

  • Loonsbijstand indien je tijdelijk werkloos bent door een ongeval
  • Gratis vervoer naar huis indien uw wagen niet meer kan rijden
  • Gratis vervangwagen tijdens herstellingen
  • Bijstand bij een ongeval in het buitenland
VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 9.0/10 (2 votes cast)
Verschillende types autoverzekering, 9.0 out of 10 based on 2 ratings

Dit zal je ook interesseren

  1. Verschillende verzekeraars, verschillende tarieven

Plaats een reactie

Jouw e-mailadres blijft onzichtbaar. Verplichte velden zijn aangeduid met een *