Kilometerverzekeringen: Corona Direct of Touring?

Vorige week beloofde ik een artikel met daarin de vergelijking tussen de kilometerverzekering van Corona Direct, en die van een van de andere 4 verzekeraars.  Ik had nog de keuze uit Actel, Axa, Ethias en Touring. Het is dus de laatste geworden : Touring verzekeringen vs Corona Direct. Mocht je niet meer weten over wat ik hier allemaal praat, lees gerust ons artikel over de kilometerverzekering nog eens opnieuw…

Inleiding

“U betaalt enkel voor de km’s die u rijdt. Dat is logischer, eerlijker en goedkoper.”

Met die slogan probeert Corona Direct hun klanten over de streep te trekken om toch maar te kiezen voor een kilometerverzekering. Maar klopt die slogan wel?

Bij Touring verzekeringen probeert men het op een iets rustigere manier te benaderen. Hun slogan luidt: “Schakel door naar een beter tarief, zonder uw gewoontes te veranderen”

Goed om te weten voor u deze post verder leest is het aantal kilometer dat u jaarlijks over de wegen scheurt.

Touring

De kilometerverzekering van Touring wordt onderverdeeld in 3 formules:
– minder dan 10.000 km / jaar
– minder dan 15.000 km/ jaar
– met de bus of met de fiets naar het werk

De laatste formule zullen wij vandaag niet bespreken. Het gaat ons vooral over de eerste 2.

De formule “minder dan 10.000 km” wordt de mini-Km formule genoemd. Touring beweert dat als u kiest voor deze formule, u tot 25% kunt besparen in vergelijking met de klassieke autoverzekering. Om gebruik te kunnen maken van deze formule moet u wel voldoen aan 2 vereisten. U moet minder dan 10.000 kilometers per jaar afleggen (logisch…) en u moet minstens 5 jaar in het bezit zijn van het roze papiertje, uw rijbewijs dus. Verder zijn er geen criteria meer waar u moet aan voldoen.

Mocht u kiezen voor deze formule, maar u hebt toch de grens van 10.000 km overschreden. Geen paniek. Om problemen in de toekomst te vermijden is het beste wat u dan kunt doen dit zelf te melden aan uw Touring verzekeraar. De gevolgen hiervan zijn dat u overschakelt van mini-Km naar opti-Km. Hiermee komen we aan bij de volgende formule.

De “minder dan 15.000 km” formule of kortweg de opti-km formule, is gelijklopend met mini-km. Het enigste verschil zit hem in de kilometers en de prijs. U mag nu 15.000 km per jaar afleggen maar u bespaart nu “slechts” 15% meer in vergelijking met een klassieke autoverzekering (in plaats van 25% bij de mini-km). Toch nog altijd de moeite waard zou ik zo denken. De vereisten blijven bij deze formule ook geldig. Maximum 15.000 kilometer per jaar en 5 jaar in het bezit van uw rijbewijs.

Indien u dan nog steeds de kaap van de 15.000 kilometers overschrijdt, kunt u alsnog overschakelen op de klassieke autoverzekering van Touring. Ofwel even uw licht opsteken bij Corona Direct, zij beweren namelijk dat  u bij hen nog goedkoper af bent, zelfs al rij je meer dan 20.000 km per jaar…

Corona Direct

Bij Corona Direct is er niet echt een onderverdeling in formules zoals bij Touring. Maar in plaats van te werken met vast waarden (10.000 km en 15.000 km) claimt Corona Direct dat indien u minder dan 15.000 kilometer rijdt per jaar , u 50% bespaart ten opzichte van uw huidige autoverzekering. Straffe taal, dat alvast…

Ga verder naar deel 2 van deze vergelijking >>

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 6.8/10 (12 votes cast)
Kilometerverzekeringen: Corona Direct of Touring?, 6.8 out of 10 based on 12 ratings

Dit zal je ook interesseren

 1. Kilometerverzekering: Corona Direct vs Touring?
 2. Corona Direct autoverzekering

4 Reacties

 • roberto schillaci april 8, 2011 at 6:09 pm

  hallo ik had graag wat rijke info, ben van 13/11/1972 en heb mijn rijbewijs sinds juni 1992 ,ik maak maximum 8000km/jaar en ik wil mij dus een wagen in juni aanschaffen de fiat coupé 1.8i 16v 9 fiscale pk
  wat kost mij dat per maand als verzekering , ik sta op categorie bolusmalis 0
  ZOU U ZO VRIENDELIJK WILLEN ZIJN BIJ HET LEZEN VAN DIT
  mij zeer vriendelijk een eerlijke antwoord te geven
  dank je wel roberto vanuit genk

 • Colman Christiaan januari 21, 2013 at 11:48 am

  Men praat alleen over een kilometerverzekering voor auto’s maar bestaat dit ook niet voor motors ? Ik gebruikte mijn motor vroeger als woon-werk en nu sinds ik met brugpensioen ben gebruik ik deze alleen nog om tripjes en een motorreis ik doe nog ongeveer een 5000km per jaar en hij staat vanaf oktober tot maart op winterstalling; ik vind dit niet kunnen dat men verzekering betaalt voor een heel jaar terwijl hij toch een hele tijd stilstaat.

 • yuri februari 28, 2013 at 9:15 pm

  Beste Christiaan,

  Heb je al eens een offerte proberen berekenen bij Touring? Deze geven momenteel 15% korting op een motorverzekering. Berekenen is volledig gratis en zonder enige verplichting. Baat het niet dan schaad het niet. Via volgende link zit je onmiddellijk op de juiste pagina: Touring motorverzekering

 • ashotter maart 7, 2013 at 11:06 pm

  Hallo , iedereen.
  Ik zie hier zojuist een aanbeveling voor de goedkope Touring-verzekeringen , Ik zou juist het tegenovergestede aanbevelen.
  Alhoewel ik al 5 jaar mijn autoverzekerig bij Touring heb, en niet eerder een ongeval had, wacht ik AL VJIF MAANDEN op mijn vergoeding, nadat een fietser op mijn stilstaande wagen knalde, omdat deze zijn bocht met te veel snelheid nam. Ook de rechtsbijstand ,bij deze is niet aan te bevelen.
  Telkens andere formulieren gevraagd en soms weken GEEN ANTWOORD , dan is er een die op verlof was, nadien was die op pensioen, enz.
  Ik weet wel dat ik op einde vervaldag (touring) hier weg ben, HOPELIJK is alles geregeld dan, en kan ik mijn wagen laten herstellen.
  Nadien tOURING-vERZEKERING >> NOOIT MEER.
  Ben bezig met ombudsman, daar touring in gebreke blijft.

2 Trackbacks

Plaats een reactie

Jouw e-mailadres blijft onzichtbaar. Verplichte velden zijn aangeduid met een *