ING krijgt gelijk van rechter ivm autoverzekering

Eind vorig jaar lanceerde ING een nieuwe website waar je online een autoverzekering kan afsluiten.  In een ouder post bespraken we ook al deze website van ING autoverzekeringen. Op deze site is het mogelijk om in 3 eenvoudige stappen je auto te laten verzekeren. Maar ING werd door de overkoepelende organisatie FVF (Vlaamse verzekeringsmakelaars) gedagvaard voor de rechter.

Uitspraak

De handelsrechtbank in Antwerpen heeft nu beslist dat ING niets ten laste kan worden gelegd. Volgens de zelfstandige makelaars was er sprake van misleidende reclame. De premie van de autoverzekering zou bij ING goedkoper zijn dan bij alle andere concurrenten. Maar na een eerste schadegeval zou de premie stijgen met ongeziene percentages (tot 300%). ING ontkende van in het begin dat er sprake was van misleiding.

ING krijgt nu dus op alle vlakken gelijk van de handelsrechter, die stelt dat de bank niets kan verweten worden.

Ook eerder werd de bank al gedagvaard door een andere verzekeringsorganistatie: “Feprabel“. Maar ook hier werd ING door de handelsrechtbank van Brussel volledig vrijgesproken.

Of deze uitspraken gerechtvaardigd zijn, dat laat ik in het midden.

Lees ook:

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 9.0/10 (2 votes cast)
ING krijgt gelijk van rechter ivm autoverzekering, 9.0 out of 10 based on 2 ratings

Dit zal je ook interesseren

 1. Autoverzekering van ING

5 Reacties

 • Autoverzekering augustus 4, 2010 at 12:20 pm

  Gerechtvaardigd? totaal niet.

 • yuri augustus 4, 2010 at 12:29 pm

  Ik ben ook eerder geneigd te zeggen dat het niet gerechtvaardigd is. Maar de rechtbank heeft zijn vonnis uitgesproken…

 • Dan Van Hecke september 7, 2010 at 9:42 pm

  Vrijgesproken of niet, mij gaan ze bij ING niet over de vloer krijgen voor deze autoverzekering. Die is alleen goed als je niet of zelden rijdt met je wagen, maar toch per se een verzekering moet hebben.
  Bye bye ING.

 • youssef frej oktober 15, 2010 at 4:41 pm

  ING vezekering nooit doen wij gaan een rechtzaak met hun aan ook voor misleiding nammelijk eerste premie was berekend op 842 e mini omnium

 • Bessemans mei 16, 2013 at 3:06 pm

  Verwittigd man is er 2 ….Gelukkig heb ik dit kunnen lezen en deze info weerhoudt me bij ING te verzekeren.Rechterlijke uitspraak: ben niet akkoord..maar ja, financiële secor krijgt altijd een beentje voor…to big to fail..weet je wel!?
  Waarom net nu test-aankoop hun aangeeft als de goedkoopste MAAR niets meldt over ‘de adder onder het groene (nu oranje) gras’ is ook een serieuze steek laten vallen.Waar is de tijd van ‘klantkoning’?

One Trackback

 • By Autoverzekering ING, opgepast! on juli 29, 2010 at 4:11 pm

  […] dezelfde categorie Gelijkaardige artikels ING krijgt gelijk van rechter ivm autoverzekering Vorig jaar lanceerde ING een nieuwe website waar je online een autoverzekering kan afsluiten. Er […]

Plaats een reactie

Jouw e-mailadres blijft onzichtbaar. Verplichte velden zijn aangeduid met een *