Goedkoopste autoverzekering voor jongeren

Op zoek naar een autoverzekering voor je zoon of dochter? Of misschien ben je gewoon voor jezelf op zoek naar de beste autoverzekering. Wat is nu de goedkoopste autoverzekering voor jongeren? Met die vraag in het achterhoofd trokken we op pad.

We bekeken de sites van enkele welgekende verzekeringsmaatschappijen. En wat bleek? Van de 7 of 8 bezochte websites kon je maar op 2 ervan een offerte invullen voor jongeren. Het zijn enkel Corona Direct & Ethias die weten hoe ze hun klanten moeten bekoren. Om het voor u gemakkelijk te maken maakten wij enkele bestuurdersprofielen aan. Op die manier is het mogelijk om te zien bij welke maatschappij je als jongere best aan de deur klopt.

Het voertuig

Voor deze vergelijking gebruiken we voor alle bestuurdersprofielen dezelfde wagen. Een Renault Clio III van het bouwjaar 2008 met 75pk aan boord en benzine als brandstof. Deze auto heeft een cataloguswaarde van ongeveer 10.500 Euro en een aantal opties ter waarde van 1500 Euro. Een meer doorsnee wagen dan deze is moeilijk te vinden denk ik dan. Ook wil ik er nog aan toevoegen dat alle premievoorbeelden hieronder op jaarbasis zijn.

Autoverzekering 18 jaar

 • Naam: Mohamed
 • Leeftijd: 18 jaar
 • Bonus-malus: 11
 • Rijbewijs net gehaald
 • km/jaar: 18.000
 • Beroep: student

Mohamed is net van de middelbare school verlost en heeft nog maar 1 maand zijn rijbewijs in bezit. Blijkbaar kan hij dan het goedkoopst verzekerd worden bij Ethias. De prijs van de dekking burgerlijke aansprakelijkheid bedraagt 910 Euro terwijl deze bij Corona Direct 1.641 Euro bedraagt. Een verschil van maar liefst 731 Euro. Beide verzekeringen bieden nochtans dezelfde voorwaarden zoals bijvoorbeeld het voorzien van een vervangwagen bij een ongeval in België. Voor een full omnium betaalt Mohamed €2.544 en bij Corona €3.359, terug een verschil van €815!

Autoverzekering 21 jaar

 • Naam: Mathias
 • Leeftijd: 21 jaar
 • Bonus-malus: 9
 • Rijbewijs iets langer dan 3 jaar in bezit
 • Aantal ongevallen in fout laatste 5 jaar: 0
 • km/jaar: 18.000
 • Beroep: student

Mathias is nog student maar heeft al enkele jaren zijn rijbewijs waardoor zijn “ervaringsmeter” al over de 3 jaar staat. Je verwacht hier dan ook een duidelijk verschil bij vorig bestuurdersprofiel. Maar zo duidelijk is dat verschil nu toch niet, of wat had je gedacht ;-). Bij Ethias kan Mathias verzekerd worden tegen €824 per jaar (B.A.) Het is inderdaad een verschil van bijna €100 bij een 18 jarige. Als we kijken naar de prijs van Corona Direct dan zien we dat het met €1.355 ongeveer €300 goedkoper is dan een 18-jarige verzekerd bij Corona Direct. Voor een full omnium betaalt Mathias bij Corona €2.680 en bij Ethias €2.217.

Autoverzekering 25 jaar

 • Naam: Thomas
 • Leeftijd: 25 jaar
 • Bonus-malus: 8
 • Rijbewijs: meer dan 5 jaar
 • Aantal ongevallen in fout laatste 5 jaar: 0
 • km/jaar: 18.000
 • Beroep: Arbeider

Thomas is 25 jaar en is al enkele jaren actief in de houtindustrie. Zijn rijbewijs heeft hij ondertussen al meer dan 5 jaar waardoor zijn bonus malus gedaald is tot 8. Deze keer is Corona Direct goedkoper dan Ethias. Thomas kan bij Corona verzekerd worden voor €649 (B.A.) en bij Ethias voor €668. Toegegeven, het verschil is wel miniem geworden. In vergelijking met de prijzen en verschillen in prijs voor een 18-jarige komt dit al dichter in de buurt bij een “eerlijke” autoverzekering. Bij 18 jarigen liggen de prijzen zeer sterk uiteen maar bij 25 jarigen zoals Thomas zit er al niet zoveel speling meer tussen de verschillende maatschappijen. De marktprijs evolueert stilaan naar een stabiele situatie.Verder kost de full omnium bij Corona  1.395 Euro en bij Ethias 1.885 Euro.

Besluit

Bij echte beginnende chauffeurs zoals Mohamed en Mathias variëren de prijzen sterk naargelang de verzekeringsmaatschappij. Naarmate je ouder wordt speelt de leeftijd minder een rol maar factoren zoals aantal ongevallen in fout tellen zwaarder mee. De 29/29 regeling die ooit is ingevoerd moest een stop zetten op de woekerende marktprijzen. Vele verzekeringsmaatschappijen stellen deze regeling vandaag de dag zelf niet eens voor. Bij Ethias behoort deze regeling wel tot de mogelijkheden, waarvoor een kleine dank. Maar een goedkope autoverzekering voor jongeren zal toch nooit makkelijk te vinden zijn…

Vanaf 26 jaar ben je voor de verzekeringsmaatschappij geen jongere meer en betaal je een min of meer normale prijs. Eenmaal ouder dan 26 kan de premie van een autoverzekering niet veel lager meer worden. Tenzij door het steeds verder verlagen van jouw bonus malus natuurlijk.

Conclusie van het hele verhaal: als beginnende bestuurder en jonger dan 26 jaar ga je best aankloppen bij verschillende verzekeringsmaatschappijen om op die manier de beste prijs te weten te komen! Rij je sowieso weinig kilometers (minder dan 10.000/jaar)? Bereken dan zeker even je premie bij Corona Direct, de zogenaamde kilometerverzekering kan ook een pak schelen.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 8.8/10 (17 votes cast)
Goedkoopste autoverzekering voor jongeren, 8.8 out of 10 based on 17 ratings

Dit zal je ook interesseren

 1. Een autoverzekering voor jongeren?
 2. Betaalbare autoverzekering voor jongeren
 3. Jongeren in vele gevallen geweigerd voor autoverzekering
 4. Goedkope autoverzekering voor studenten
 5. De goedkoopste autoverzekering

4 Reacties

 • Max augustus 20, 2010 at 9:18 am

  In Nederland kan je terecht bij Lastpoint Verzekeringen, die accepteren veel jongeren en ouderen. De doelgroepen die door andere worden afgewezen accepteren zij wel.

 • Patrick januari 6, 2012 at 7:55 pm

  Zeer duidelijke uitleg, waarvoor dank.

  De online simulaties, bij diverse verzekeraars, vragen je de oren van je kop. Bij vragen als gehuwd/ongehuwd vraag ik mij af welke rol dit speelt bij de berekening van een autoverzekering B.A. ???

  Heren/Dames verzekeraars waarom kan men niet anoniem een online simulatie maken???

 • vicky augustus 21, 2012 at 11:39 pm

  Via jongverzekerd.be heb ik bijna 500 bespaard op mijn verzekering auto. Ook een aanrader!

 • Ineke mei 7, 2013 at 8:37 am

  Ben 20 jaar en heb 2 jaar mijn rijbewijs (heb wel 1 jaar met mijn L rondgereden dus in principe 3 jaar rijervaring).

  Momenteel rij ik met de auto van mij ouders, dit als 2de bestuurder dus ik sta ongeveer zo’n 3 jaar in de polis van mij ouders.

  Vorig jaar heb ik een klein accident gehad, ik was niet in fout maar toch heeft de verzekering mij toen in fout gesteld.

  heb verschillende verzekeringsmaatschappijen aangesproken, maar er zijn er amper die mij willen verzekeren.

  Enig idee welke verzekeringsmaatschappij bij mij zou passen?

One Trackback

 • By Betaalbare autoverzekering voor jongeren on augustus 20, 2010 at 9:39 am

  […] Goedkoopste autoverzekering voor jongeren Zoon of dochter is beginnend bestuurder en u bent op zoek naar de goedkoopste autoverzekering? Bestuurders jonger dan 26 jaar hebben alvast voordelen. […]

Plaats een reactie

Jouw e-mailadres blijft onzichtbaar. Verplichte velden zijn aangeduid met een *