Extra’s bij autoverzekering ING

In een eerdere post bespraken we reeds de standaard waarborgen van ING autoverzekering. Burgerlijke aansprakelijkheid en omnium kwamen daar aan bod maar vandaag bekijken we even de extra’s die ING ons te bieden heeft.

Rechtsbijstand

Zoals bij iedere verzekeringsinstelling kan je ook bij ING inschrijven voor rechtsbijstand. Deze waarborg is vooral handig wanneer er discussie is bij een ongeval. Wie was in de fout en wie was in zijn recht? Die vraag is soms niet zo makkelijk te beantwoorden. Het is niet uitzonderlijk dat deze discussies eindigen in de rechtbank. De waarborg rechtsbijstand zal dan alle kosten dekken voor het verdedigen van uw belangen (advocaat, gerechtskosten, …).

Maar deze waarborg werkt niet enkel bij ongevallen, ook wanneer je vervolgd wordt voor een verkeersovertreding of wanneer er een conflict is over herstellingen bij jouw garagist.

Bestuurdersverzekering

Wanneer je zelf de oorzaak bent van een ongeluk dan zijn jouw passagiers verzekerd, maar jijzelf als bestuurder niet! Daarvoor kan je dan ook bij iedere verzekeraar de waarborg “bestuurdersverzekering” terugvinden. Deze waarborg stelt jouw als chauffeur veilig en zal ervoor zorgen dat overblijvende medische rekeningen worden betaald. Ook jouw reële loonverlies wordt vergoed door tussenkomst van deze verzekering.

Premiebescherming na schade

Als je aansprakelijk wordt gesteld voor een ongeval, stijgt normaal gezien jouw premie voor het volgende jaar. Bestuurders die minimaal vijf jaar zonder schades in fout rijden, kunnen er dankzij deze extra waarborg voor zorgen dat een eerste ongeval in fout geen invloed heeft op de toekomstige premies.

Bijstand pech & buitenland

Zoals te lezen in het eerder verschenen artikel over ING autoverzekering omvatten alle waarborgen van ING reeds een uitgebreide bijstand na een ongeval in België. Maar voor wie ook “gerust” wil zijn in het buitenland is deze waarborg een must. Ook bij pech (=panne)  in België of in het buitenland kan je beroep doen op deze service. Als jouw voertuig niet ter plaatse hersteld kan worden dan krijg je een vervangwagen voor de volledige herstellingsduur.

Aanhangwagen

Wanneer je regelmatig rondtoert met een aanhangwagen of caravan dan is deze waarborg iets voor jouw. Elke niet-ingeschreven aanhangwagen met een MTM (maximum toegelaten massa) van minder dan 750kg is automatisch verzekerd voor de waarborgen BA en rechtsbijstand. Wanneer de MTM boven de 750kg gaat is de aanhangwagen niet meer automatisch verzekerd. Dan is een afzonderlijke verzekering verplicht en krijg je ook aparte nummerplaten.

Lees ook:

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 8.7/10 (3 votes cast)
Extra's bij autoverzekering ING, 8.7 out of 10 based on 3 ratings

Dit zal je ook interesseren

  1. ING autoverzekering

One Trackback

  • By Waarborg rechtsbijstand on september 16, 2010 at 4:13 pm

    […] Weetjes (4) « Extra’s bij autoverzekering ING […]

Plaats een reactie

Jouw e-mailadres blijft onzichtbaar. Verplichte velden zijn aangeduid met een *