Discriminatie voor jonge en bejaarde automobilisten

Naar aanloop van de verkiezingen heeft consumentenorganisatie Test-Aankoop haar eisen voor de nieuwe regering bekend gemaakt. Een onderdeel van hun zes eisen richt zich tot jonge en bejaarde automobilisten. T-A pleit immers voor minder discriminatie voor deze groep mensen tijdens het afsluiten van een autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid.

Jonge automobilisten

We hebben het al meermaals aangehaald: als jonge bestuurder is het geen pretje om een goedkope autoverzekering af te sluiten. Daarom eist Test-Aankoop van de nieuwe regering dat ze de nodige maatregelen treffen om deze vorm van discriminatie tegen te gaan. Enkel door een betaalbare premie, kunnen jongeren de nodige rij-ervaring opdoen. Vandaag is dat niet mogelijk en dit kan dus niet langer door de beugel. Als een jongere geen betaalbare autoverzekering te pakken krijgt, kan dit vergaande gevolgen hebben.

Zonder autoverzekering raken jongeren bijvoorbeeld moeilijker aan werk. Ze beschikken dan wel over een rijbewijs maar mogen niet legaal de baan op. De illegaliteit loert dan weer om de hoek. Veel jongeren schrijven zich in als tweede bestuurder op de autoverzekering van hun ouders maar rijden in feite altijd zelf. Wanneer de jonge chauffeur op dat moment betrokken raakt bij een verkeersongeval, kan de verzekeringsmaatschappij een onderzoek instellen en tot de nodige ontdekkingen komen.

Bejaarde chauffeurs

grampa

Niet alleen jonge onervaren chauffeurs raken niet aan een autoverzekering maar ook bejaarde, ervaren chauffeurs stoten op hetzelfde probleem. Hun jarenlange rij-ervaring wordt niet langer als een voordeel gezien maar als een gevaar voor andere weggebruikers. In veel gevallen is een kilometerverzekering voor deze doelgroep een geschikte oplossing.

Conclusie

De eis van Test-Aankoop komt zeker niet uit het niets. Alleen is de vraag of de nieuwe regering de nodige maatregelen zal treffen en of de verzekeringsmaatschappijen niet steeds een streepje voor hebben. Wij steunen alvast de eis van Test-Aankoop! Indien jullie ook moeite hebben met het afsluiten van een autoverzekering door discriminatie op leeftijd, laat dit gerust hieronder na.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 4.9/10 (20 votes cast)
Discriminatie voor jonge en bejaarde automobilisten, 4.9 out of 10 based on 20 ratings

Dit zal je ook interesseren

  1. Autoverzekering voor jonge chauffeurs
  2. Een autoverzekering voor jongeren?

Plaats een reactie

Jouw e-mailadres blijft onzichtbaar. Verplichte velden zijn aangeduid met een *