Betaalbare autoverzekering voor jongeren

Omdat een autoverzekering voor jongeren tegenwoordig onbetaalbaar is geworden, zette De Vlaamse Jeugdraad een actie op touw. Ze trokken met een twintigtal vrijwilligers naar Brussel om te protesteren tegen de te hoge prijzen.

http://www.vergelijk-autoverzekeringen.be/videos/autoverzekeringJongeren.flv
In de video kunnen we zien dat de gemiddelde prijs voor een autoverzekering (B.A.) ongeveer €1.350 is voor een 18 jarige. Een 20 jarige betaalt dan weer gemiddeld €1.060. Wanneer we kijken naar onze eigen gegevens uit het artikel “Goedkoopste autoverzekering voor jongeren”  dan zien we dat deze waarden ongeveer overeenkomen. Uit onze cijfers blijkt dat een 18 jarige gemiddeld €1.275 betaalt. Een 20 jarige betaalt dan weer €1.089.

De cijfers komen in grote lijnen overeen met de officiële gemiddelden. Jammer genoeg komen ze overeen, want deze gemiddelden liggen natuurlijk veel te hoog. Verzekeraars verschuilen zich achter statistieken die aangeven dat het de jongere bestuurders zijn die vaker betrokken zijn bij zware ongevallen. Uit cijfermateriaal blijkt dat slechts 20% van de jongeren verantwoordelijk is voor de 80% schadegevallen veroorzaakt door jongeren. Er is dus geen reden om alle jongeren over dezelfde kam te scheren.

De Vlaamse Jeugdraad dringt erop aan dat op politiek vlak geijverd wordt voor een autoverzekering die rekening houdt met individueel rijgedrag in plaats van enkel de leeftijd. Op die manier zouden vele jongeren een goedkopere autoverzekering kunnen aangaan.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 8.4/10 (10 votes cast)
Betaalbare autoverzekering voor jongeren, 8.4 out of 10 based on 10 ratings

Dit zal je ook interesseren

 1. Goedkoopste autoverzekering voor jongeren
 2. Autoverzekering jongeren: onbetaalbaar?
 3. Jongeren in vele gevallen geweigerd voor autoverzekering
 4. Een autoverzekering voor jongeren?
 5. Goedkope autoverzekering voor studenten

Eén Reactie

 • Ronny mei 13, 2011 at 1:09 pm

  Hoe ver staat men hier mee?

  Dit is pure discriminatie. Het schiet het doel voorbij van een verzekering lijkt me.

2 Trackbacks

 • By Bespaar geld on augustus 28, 2010 at 2:10 am

  Autoverzekeringen vergelijken…

  Interessant artikel. Ik heb een Trackback toegevoegd op verdienuwgeld.nl!…

 • […] in fout tellen zwaarder mee. De 29/29 regeling die ooit is ingevoerd moest een stop zetten op de woekerende marktprijzen. Vele verzekeringsmaatschappijen stellen deze regeling vandaag de dag zelf niet eens voor. Bij […]

Plaats een reactie

Jouw e-mailadres blijft onzichtbaar. Verplichte velden zijn aangeduid met een *