De AXA autoverzekering

De Axa Comfort Autoverzekering begint uiteraard met de wettelijk verplichte Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA). Deze dekt de kosten van schade aan derden bij een ongeval. De premie wordt aan de hand van een aantal criteria berekend, zoals woonplaats, leeftijd, aantal schadegevallen en schadevrije jaren en ook de datum van het behalen van het rijbewijs. Standaard in de BA verzekering is het recht op Info Line & Eerste Hulp en dit 24 uur per dag, zeven dagen per week. Ook heb je recht op herstellingshulp.

Info Line houdt in dat je via een telefoonnummer informatie kunt krijgen over het vervullen van diverse formaliteiten bij ongeval of pech. Ook kun je deze informatielijn bellen voor informatie over een sleepdienst, ziekenhuis, arts, apotheker en zelfs niet medische diensten als een loodgieter of electricien.

Met Eerste Hulp heb je recht op pechverhelping of het slepen van je voertuig. Dit mag naar een garage naar keuze. Ook de passagiers worden veilig thuisgebracht. In geval van carjacking of ongeval met lichamelijk letsel, heb je recht op eerste psychologische hulp. En tot slot zorgt Axa er voor dat je de eerste 24 uur na een ongeval je nog kunt verplaatsen, hetzij via trein, taxi of huurwagen.

Herstellingshulp houdt in dat wanneer je een ongeval hebt gehad met je voertuig, je het voertuig kunt laten herstellen in een door Axa erkende garage. Hierbij geniet je van een aantal voordelen. Zo krijg je van de garage een vervangwagen en alle herstellingen hebben een garantie van 1 jaar. Je krijgt je eigen voertuig schoongemaakt terug en voorzien van een basis onderhoudsbeurt. Daarbij komt dat de procedures die expertise behoeven versneld worden uitgevoerd. Ben je in je recht of heb je een volledige omnium dekking, dan betaalt Axa de rekening rechtstreeks aan de garage. Zo hoef je zelf helemaal geen voorschot te betalen!

Bijkomend voordeel bij de BA verzekering is dat je van een korting geniet wanneer je een jonge bestuurder bent (jonger dan 23 jaar) en minder dan 5 jaar je rijbewijs hebt. Hiervoor moet wel één van je ouders verzekerd zijn bij Axa Belgium (minstens 5 jaar, zonder schadegeval). Een geslaagde preventieve rijstage behoort ook tot de voorwaarden om van de korting te kunnen genieten.

Ben je ouder dan 50, ook dan kan je bij Axa genieten van een verminderde premie. Voorwaarde is wel dat je minstens 30 jaar rijervaring hebt.

Mini-omnium

De mini-omnium bestaat uit de basiswaarborg uitgebreid met diefstal. Met de basiswaarborg ben je verzekerd tegen brand, glasbreuk, natuurkrachten en een botsing met dieren. Met diefstal ben je bijkomend verzekerd tegen diefstal of poging tot diefstal (logisch). Ook inbegrepen is de beschadiging aan je voertuig als gevolg van diefstal of poging tot diefstal en ben je verzekerd tegen carjacking of homejacking.

Volledige omnium

Wil je je voertuig nog beter verzekeren, dan kan je kiezen voor de volledige omnium dekking. Deze dekking bestaat uit de basiswaarborg, diefstal en ongeval. Bij dit laatste ben je verzekerd voor schade bij een botsing, vandalisme of kwaad opzet. Ook inbegrepen is het vervoer, laden en lossen van het voertuig bij wegtakeling.

De omniumwaarborg is per persoon dynamisch in te vullen. Zowel bij de vrijstelling (franchise) als de vergoeding na total-loss zijn er telkens twee mogelijkheden. Voor het franchisebedrag kan je kiezen voor een vast bedrag ofwel kan je kiezen voor het systeem van ‘Engelse vrijstelling’. In dat geval wordt de vrijstelling afgeschaft na totaalverlies of indien de kostprijs van de herstellingen, uitgevoerd in een van de geconventioneerde Axa garages, hoger is dan het gekozen bedrag.

Voor de afschrijving zijn er ook twee mogelijkheden: de aangenomen afschrijving (verzekerde waarde daalt maandelijks lichtjes) of de functionele afschrijving (vergoeding dicht bij de werkelijke waarde).

Extra waarborgen

Bescherming bestuurder

Omdat je als bestuurder als enige niet verzekerd bent bij een ongeval waarbij je zelf fout bent (of zelf niet in fout), kanje bij Axa kiezen voor extra bescherming. Je kunt kiezen voor een formule genaamd ‘veiligheid van de bestuurder’. Dit houdt in dat je als hoofdbestuurder van het verzekerde voertuig verzekerd bent, maar ook wanneer er iemand anders met jouw voertuig zou rijden. Of stel nu dat jij (voor niet-professionele verplaatsingen) met iemand anders zijn/haar wagen zou rijden, ook dan dekt deze waarborg de eventuele kosten.

Rechtsbijstand

Via een onafhankelijke firma ‘LAR’, biedt Axa een optionele waarborg ‘rechtsbijstand’ aan. LAR is gespecialiseerd in het verlenen van rechtsbijstand en informeert u dus over uw rechten in geval van een geschil. Daarbij gaan ze ook op zoek naar een aanvaardbare minnelijke schikking. Is er geen minnelijke schikking mogelijk? Dan zal LAR ook tussenkomen in de procedurekosten en erelonen van uw advocaat.

Pechverlening

Net zoals bij alle andere verzekeringsmaatschappijen kan je ook bij Axa kiezen voor een uitgebreide waarborg ‘Pechverlening’. Er is een beperkte pechverlening inbegrepen in de standaard autoverzekering (BA) maar deze optie dekt nog veel meer. De waarborg is niet enkel van toepassing op je autoverzekering maar daarnaast ook voor je woning en personenhulp. Naast de 24u/24 en 7d/7 telefonische bijstand (ook inbegrepen bij BA), komt de ‘Axa assistance’ ook tussen bij:

 • Vervangwagen in binnen- en buitenland
 • Pechverhelping (geen brandstof meer, lekke band, autosleutels kwijt, …)
 • Wereldwijde tussenkomst bij ziekte, ongeval, etc…
 • Diefstal tijdens vakantie
 • Woningbrand of stormschade

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 5.8/10 (31 votes cast)
De AXA autoverzekering, 5.8 out of 10 based on 31 ratings

Dit zal je ook interesseren

 1. Nateus autoverzekering

Eén Reactie

 • biasino marc januari 29, 2013 at 4:44 pm

  ben verzekerd bij axa:auto verzekzering ba ( 2wagens)
  auto verzekering omnium
  comfort thuis
  rechtsbijstand
  bankklant bij axa ,ook met dit alles samen betaal ik nog hoge premies in vergelijking met
  andere verzekeringen als trouwe klant

Plaats een reactie

Jouw e-mailadres blijft onzichtbaar. Verplichte velden zijn aangeduid met een *