Autoverzekeringen terug duurder

Onze autoverzekering wordt dit jaar nog maar eens duurder. Verschillende verzekeringsmaatschappijen verhogen de premie van onze verplichte autoverzekering.

Volgende maand verhoogt marktleider Axa zijn tarieven voor burgerlijke aansprakelijkheid. Deze tariefverhoging kan schommelen van 4 tot 9 procent! In oktober vorig jaar was er ook reeds een stijging van 4,5 procent. Ik vraag mij af waar dit gaat eindigen als de verhogingen elkaar blijven opvolgen…

Maar ook bij Ethias, de nummer twee op de markt, komt er een tariefverhoging. Deze maand verhogen ze ook hier hun tarieven voor burgerlijke aansprakelijkheid met 2 procent. Begin 2009 verhoogde Ethias autoverzekeringen hun tarieven al met gemiddeld 2,8 procent.

De verschillende verzekeringsmaatschappijen wijten de tariefverhogingen aan het stijgend aantal schadegevallen. Dit mede door de slechte staat van de Belgische wegen. Dus met andere woorden: we moeten meer betalen door iets waar we al veel teveel voor betalen. Ik verduidelijk: We betalen ons ieder jaar blauw aan wegentaks en andere veel te hoge belastingen om nog maar te mogen rijden met onze vierwieler. Het lijkt me dan ook logisch dat dit belastinggeld gebruikt wordt om de wegen te onderhouden… Maar blijkbaar gaat deze logica niet op bij onze regering. Bedankt minister Hilde Crevits om uw job niet uit te voeren.

Maar er kan ook nog een andere reden zijn voor deze prijsstijging. Wat doen verzekeringsmaatschappijen met het geld van hun klanten? Juist, beleggen. Maar door de financiële crisis leveren deze beleggingen niet zoveel geld meer op dus moeten ze hun inkomsten wel ergens anders gaan zoeken. Maar dit bericht zullen de verzekeringsmaatschappijen natuurlijk ontkennen.

De conclusie van het hele verhaal is eenvoudig. Hiermee is nogmaals aangetoond dat we volledig machteloos staan tegenover de verzekeringsmaatschappijen en hun prijsstijgingen. De autoverzekering is immers verplicht voor iedereen…

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 7.7/10 (6 votes cast)
Autoverzekeringen terug duurder, 7.7 out of 10 based on 6 ratings

Dit zal je ook interesseren

  1. Omniumverzekering duurder

Plaats een reactie

Jouw e-mailadres blijft onzichtbaar. Verplichte velden zijn aangeduid met een *