Autoverzekering voor jonge chauffeurs

Uw kind heeft de leeftijd bereikt waarop hij mag leren autorijden. Als u besluit om uw kind zelf rijles te geven, dan moet u dat ook doorgeven aan uw verzekering. Het best is dan om uw kind als occasionele bestuurder op te laten nemen. De meeste verzekeraars zullen hier niet moeilijk om doen. Er zijn echter wel verzekeraars die uw premie gaan herberekenen, kijk hiervoor goed uw voorwaarden na. De herberekening doet men dan op basis van de leeftijd van de bestuurder en daardoor kan uw premie aanzienlijk stijgen! De maatschappij acht dan het risico op ongevallen veel groter. Let ook goed op dat uw polis alleen de schade aan derden vergoedt (geldt alleen bij een B.A.-verzekering). Heeft u naast een B.A.-verzekering nog een omniumverzekering, dan geldt dat natuurlijk niet.

Heeft uw kind zijn voorlopig rijbewijs gehaald, dan zal hij vaker in uw auto gaan rijden. Dit moet ook bekend zijn bij uw verzekeraar. Is dit niet gemeld aan de maatschappij en uw kind is bij een schadegeval betrokken, dan kan de verzekeraar toch de schade op u en uw kind verhalen. Hiervoor moet wel blijken dat uw kind een courante bestuurder van het voertuig is. Het schadegeval of ongeval wordt dan als frauduleus bestempeld. Ook bouwt uw kind geen schadevrije jaren op als hij niet op de polis vermeld staat als courante bestuurder.

Een eigen wagen verzekeren

Uiteindelijk wil uw kind graag een eigen wagen willen kopen. De aankoop is misschien niet eens een probleem, maar het verzekeren van het voertuig vaak wel. Autorijden kost veel geld. Verzekeringsmaatschappijen beschouwen jonge bestuurders nu eenmaal als een groot risicofactor op ongevallen. Daarom zijn de premies voor bestuurders onder de 26 jaar vaak heel hoog. Ook is er nog geen bonus-malus opgebouwd. Het komt ook voor dat de jongere niet eens zelf een autoverzekering kan afsluiten deze jonger dan bijv. 26 jaar is. Hier kan weer een uitzondering op gelden als de jongere al meerdere verzekeringen bij deze maatschappij hebben afgesloten of als de ouders een autoverzekering bij deze maatschappij hebben. Is dit laatste het geval, dan kan dat flinke korting opleveren.

Extra voorwaarden

Is de verzekering afgesloten, dan kunnen er nog diverse extra voorwaarden gelden die door de verzekeraar zijn opgesteld. U kunt hierbij denken aan een verbod om in de nachtelijke uren in het weekend te rijden. Zo kan er ook een korting op de premie gegeven worden. Het kan ook voorkomen dat jonge vrouwelijke bestuurders minder premie betalen. Zij worden als minder risicovol gezien, omdat ze minder vaak bij schades betrokken zijn.

Verzekeringsmaatschappijen vergelijken

Het loont bij verzekeringen voor jonge bestuurders zeker om verschillende verzekeringsmaatschappijen met elkaar te vergelijken. Er zijn veel verschillen in de voorwaarden. Sommige maatschappijen hebben zelfs speciale formules voor autoverzekeringen voor jonge bestuurders, waarbij interessante premiekortingen centraal staan. Bent u een student, dan zijn ook voor studenten speciale autoverzekeringen op de markt. Ook deze verzekeringen hebben veel voorwaarden, zoals het al eerder genoemde verbod op het rijden in de nachtelijke weekenduren. Maar ook bijvoorbeeld de beperking tot 1 bijrijder en de verplichting tot het hebben van een bankrekening bij de verzekeraar.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 8.7/10 (6 votes cast)
Autoverzekering voor jonge chauffeurs, 8.7 out of 10 based on 6 ratings

Dit zal je ook interesseren

  1. Discriminatie voor jonge en bejaarde automobilisten
  2. Een autoverzekering voor jongeren?

Plaats een reactie

Jouw e-mailadres blijft onzichtbaar. Verplichte velden zijn aangeduid met een *