Autoverzekering jongeren: onbetaalbaar?

Het probleem bestaat al langer dan vandaag, maar nu is  het hoog tijd dat er een oplossing komt.
Jongeren die een autoverzekering willen afsluiten zitten er best warmpjes bij. Autoverzekeringen voor jongeren zijn tegenwoordig extreem duur tot onbetaalbaar.
Nochtans, er bestaat een oplossing…

Onbetaalbaar

Bij Test-Aankoop trok men op onderzoek en de resultaten waren verbluffend. Ze vroegen naar de voorwaarden voor enerzijds een meisje van 18 jaar zonder rijervaring, anderzijds voor een vrouw van 22 jaar met 18 maanden rijervaring. In bijna 90 van de 180 ondervraagde verzekeringskantoren kreeg het 18 jarige meisje gewoonweg geen autoverzekering. Bij de bestuurster mét rijervaring was het niet veel beter. In 1 op de 3 gevallen werd ook haar een autoverzekering geweigerd! Wanneer er toch een autoverzekering werd toegezegd, dan was deze dikwijls onbetaalbaar. Gemiddeld €2500 voor de 18-jarige en €1750 voor de 22-jarige

29/29 – regeling

Een autoverzekering voor jongeren zou nochtans goedkoper moeten zijn. Tenminste wanneer de verzekeringsinstellingen zich aan de 29/29 regeling houden. Kort gezegd houdt dit in dat een persoon jonger dan 26 jaar maximum evenveel betaalt als een 29-jarige + een toeslag van maximaal 29%. In formulevorm leest dit misschien makkelijker:
Autoverzekering jongere = autoverzekering 29-jarige + max. 29% toeslag.
Eerder schreef ik reeds een post over de 29 29 regeling.

Zelfde meegemaakt?

Ben je ook al eens geweigerd als jongere? Of zit je in een gelijkaardige situatie. Laat ons gerust iets weten, want hoe meer getuigenissen we hebben hoe sterker we staan!

Lees ook:

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 8.9/10 (9 votes cast)
Autoverzekering jongeren: onbetaalbaar?, 8.9 out of 10 based on 9 ratings

Dit zal je ook interesseren

  1. Betaalbare autoverzekering voor jongeren
  2. Jongeren in vele gevallen geweigerd voor autoverzekering
  3. Een autoverzekering voor jongeren?
  4. Goedkoopste autoverzekering voor jongeren
  5. De 29/29 regeling

2 Trackbacks

  • By Een autoverzekering voor jongeren? on mei 11, 2010 at 5:03 pm

    […] Autoverzekering jongeren: onbetaalbaar? Geplaatst in Autoverzekering jongeren […]

  • […] Autoverzekering jongeren: onbetaalbaar? Dat blijkt uit een enquête bij 400 jongeren die Marijke Christiaens deed als eindproef voor haar studies handelswetenschappen en bedrijfskunde aan de Hogeschool-Universiteit Brussel. Geplaatst in Autoverzekering algemeen, Autoverzekering jongeren | Tags: Autoverzekering, Autoverzekering jongeren […]

Plaats een reactie

Jouw e-mailadres blijft onzichtbaar. Verplichte velden zijn aangeduid met een *