Autoverzekering van ING

UPDATE: Dit artikel is verouderd, de informatie kan ondertussen reeds achterhaald zijn.

Iemand vroeg mij enkele weken geleden of ik iets meer wist over de goedkope kilometerverzekeringen bij ING en of er geen addertjes onder het gras zaten. Ik moest bekennen dat ik nog niet gehoord had van een kilometerverzekering bij ING. Ik zocht meer informatie over de autoverzekeringen van ING en kwam automatisch op hun website uit www.ingauto.be. Daar kan in 3 grote stappen een online premie berekening gedaan worden voor de ING online autoverzekering.
En mocht het nu juist daar zijn waar het schoentje knelt…

Online simulatie

Zoals ik al zei kan je in 3 grote stappen je premie laten berekenen. Via hun website  kan voor de ING Autoverzekering on-line een simulatie gedaan worden, kan een prijsofferte aangevraagd worden en kan in laatste instantie een onderschrijving gebeuren. Tot hier toe loopt alles nog normaal en is er geen vuiltje aan de lucht. U bent goedkoop verzekerd en verder denkt u niet meer aan het contract. Tot op de dag van een ongeval natuurlijk en dan gaat de bal aan het rollen.

Schadegeval

De consument die via de ING website een autoverzekering afsluit, zal vaststellen dat hij na een ongeval een premie moet betalen die immens de lucht is ingeschoten. Wanneer hij er de algemene en bijzondere voorwaarden van zijn polis op zal nalezen, zal hij ze wellicht een paar keer moeten herlezen om dan vast te stellen dat de premiesprongen na schadegeval toch wel bijzonder groot zijn.

Ongebruikelijke premie evolutie

Bij de ING Autoverzekering is er een evolutie van de premie na schadegeval die sterk afwijkt van deze die wordt toegepast bij de andere Belgische verzekeraars (premievermeerdering van 300 %) en waar de u als consument slechts na de onderschrijving van de polis kennis van krijgt via de algemene en bijzondere voorwaarden. In de reclame voor het product wordt er op geen enkele wijze naar verwezen.
Bovendien wordt deze premie-evolutie in de bijzondere en algemene voorwaarden niet op een duidelijke wijze omschreven.

Dagvaarding

De FVF (Federatie voor Verzekerings- en Financiële tussenpersonen) heeft ING N.V. reeds gedagvaard voor hun oneerlijke praktijken. Volgens FVF is de reclame die gemaakt wordt voor de ING Autoverzekering misleidend. Wat de voorwaarden van een verzekeringsovereenkomst betreft, legt de wetgeving op dat deze in duidelijke en nauwkeurige bewoordingen moeten worden opgesteld. Dit is geenszins het geval.

Ook dient de consument vóór de ondertekening van de overeenkomst op de hoogte gesteld te worden van alle contractvoorwaarden. FVF is van oordeel dat de actie in het algemeen een daad is die strijdig is met de eerlijke handelsgebruiken.

Besluit

Denk 2 maal na voor u uw online verzekering afsluit bij ING. Wanneer je een autoverzekering wenst bij ING, spring dan beter eens binnen bij een ING kantoor in uw buurt.

Lees ook:

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 5.9/10 (14 votes cast)
Autoverzekering van ING, 5.9 out of 10 based on 14 ratings

Geen gerelateerde artikels.

16 Reacties

 • Johan Maas december 8, 2009 at 2:05 pm

  Goedendag

  Mijn zoon heeft bij de ing een autoverzekering wa plus.
  Nou krijgt mijn zoon een aanrijding buiten zijn schuld om en de tegen partij is niet verzekerd nu kreeg hij van ing te horen dat ze niets voor hem kunnen doen omdat hij een wa plus pakket heeft en die dekt volgens ing geen botsing dat kan toch niet zomaar je laat je klanten toch niet stikken.
  Het schade formulier is inmiddels naar de rechtsbijstand gestuurd nu maar afwachten of die wat kunnen doen schade aan mijn zoon ze auto ong 8000 euro.

  Mvrgr Johan Maas

 • Dwight mei 15, 2010 at 6:09 pm

  Ben helaas ook verzekerd bij de ing. Was 2 jaar bij ze verzekerd (Ben inmiddels weg) Had het laatste jaar ook 1 schade gereden. ing had 750 euro uitgekeerd en ik werd vier jaar teruggezet. betaalde eerst 48 euro en in mijn nieuwe polis stond 91 euro gewoon een verdubbeling.
  Mijn premie voor een jaar 576 de ing heeft 750 uitgekeerd dat is 174 euro teveel en daar word je vier jaar voor teruggezet.

  Pas op voor dat je bij de ing verzekerd

 • Yuri (admin) mei 15, 2010 at 7:30 pm

  Inderdaad, nog maar eens een bewijs van de wanpraktijken bij ING autoverzekeringen. Misschien moet je een proberen bij een andere maatschappij. Binnen enkele weken komt hier een tool online waarmee je in enkele klikken verschillende autoverzekeringen met elkaar kunt vergelijken. Dit kan altijd handig zijn!

 • shin juli 9, 2010 at 9:12 am

  Vorig jaar autoverzekering afgesloten bij ING (niét online), volledig jaar schadevrij, (en voorheen met andere verzekering nog eens 6j schadevrij) niets aan de hand, krijg ik onlangs een brief ivm betaling voor het komende jaar, blijkt plots 80 euro meer te zijn… 😐 (en het is nu niet dat ik met een porsche rij of zo), eerst aantrekken met een lage premie, dan het jaar erop zomaar even 15 procent opdrijven, mooi gezien :/

  Ze zijn dan verwonderd dat jongeren op de naam van de ouders rijden (cf. artikel de standaard van vandaag ( http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=LU2SLGCG )

  Tijd om uit te kijken naar iets anders…

 • yuri juli 9, 2010 at 11:39 pm

  15 procent, en dat met identiek dezelfde wagen en volledig schadevrij? ING moet echt dringend iets doen aan hun klantenservice. En dan heb ik het niet over de service à la “gratis hulplijn bij noodgeval”. Zomaar de tarieven verhogen zonder duidelijke reden is ontoelaatbaar. Mocht ik een zo een bedrijf leiden dan zou de service achteraf toch mijn grootste troef zijn. Maar bij ING kan deze logica blijkbaar niet op. 1 ding is daar belangrijk: $$$. Ik zeg wel niet dat geld onbelangrijk is, het blijft tenslotte een bedrijf die winst wil maken. Maar dit is niet de correcte manier van werken. Volgens mij laat ING zelf een heleboel $$$ liggen door hun korte termijn visie. Het is in ieder geval goed om jouw verhaal hier te melden. Nog enkele van deze gevallen en ING mag een leuk mailtje in de bus verwachten. Afzender: “Vergelijk-autoverzekeringen.be”, onderwerp: “Absurde premieverhoging”

 • shin juli 12, 2010 at 8:40 am

  Identiek dezelfde wagen(doodgewone verlenging van verzekering, er stond zelfs bij dat ik ‘absoluut niets moest doen’ omdat het geld automatisch van m’n rekening zou gaan (ing is ook m’n bank)) en vollédig schadevrij…
  Ik heb op hun website zo’n formuliertje ingevuld van ‘stel uw vraag over uw autoverzekering en wij bellen u’, ik heb mijn vriendelijke vraag gesteld maar tot op heden nog geen belletje gehad..

 • shin juli 12, 2010 at 8:43 am

  Ah, er stond ook bij ‘als u niet akkoord bent met deze premieverhoging bent u altijd vrij om uw verzekering te annuleren’ of iets dergelijks, lol, een verzekering gaat toch fundamenteel over een vertrouwen tussen 2 partijen dacht ik?

 • yuri juli 12, 2010 at 9:40 am

  Inderdaad, vertrouwen zou hier een belangrijk element moeten zijn. Misschien bel je best zelf eens naar hun klantendienst. Of nog beter: stap eens binnen in het kantoor van ING. Persoonlijk contact werkt nog altijd het best…

 • Nora november 26, 2010 at 4:09 pm

  Is het niet zo dat je na 5 schadevrije jaren al een joker kan onderschrijven waardoor je geen premiestijging krijgt? Ik heb vorig jaar een ongeval in fout gehad mijn wagen (total loss :() en mijn premie is dit jaar niet omhoog gegaan… Ik moet trouwens die joker niet meer betalen dus ik betaal zelfs minder nu…

 • Bert juli 13, 2011 at 3:27 pm

  Ikkzelf ben ook verzekerd bij ING auto! Ik ben hier zeer tevreden over. Ik betaal 400 euro minder dan mijn vorige verzekering voor dezelfde wagen, met betere waarborgen en met een omnium franchise waarbij ik geen vrijstelling heb! Bij de meeste verzekeringen heb je hier dan ook nog een paar honderd euro aan je broek. Daarnaast heb ik nu ook een premiebescherming! Maak ik nu een ongeval in fout kan ik hier eenmalig beroep op doen en zal mijn premie niet stijgen. Goed systeem denk ik dan?

  Ook wil ik even terugkomen op een schade wanneer je niet in fout bent en de tegenpartij is niet verzekerd, op deze manier kan je indien je geen omnium hebt, de rechtsbijstand aanspreken, zij zullen het nodige doen! Als laatste is er nog het motorwaarborgfonds. Ook hier weer zie ik geen fout van ING auto.

 • van den houdt Ingrid september 6, 2011 at 1:06 pm

  Voor Bert, dan ben jij tot hiertoe erg tevreden lees ik, de overige zijn niet echt positief!! Wij staan nog altijd in twijfel. Ingrid

 • Kurt september 6, 2011 at 9:55 pm

  Wel,ik vind het allemaal wel wat “vreemd” hoor. Ik ga binnenkort een splinternieuwe wagen in’t verkeer brengen en ben dus aan’t uitkijken voor een betaalbare omnium verzekering. Bij mn huidige verzekering kreeg ik een offerte met een premie waarvan ik effe moest gaan zitten 🙁 Ben al jaren daar verzekerd zonder enig schadegeval,by the way!?
  Toen ben ik gaan simuleren op’t net en bij ING bleek mn premie maar de helft te zijn dan mn huidige maatschappij. Hoe kan zoiets & waar zit het verschil?

  Grtz Kurt

 • Jan september 7, 2011 at 10:55 am

  Ik heb twee polissen lopen bij ING en ben er zéér tevreden over. Prijs is goed, bij beide heb ik premiebescherming (een ongeval is immers snel gebeurd), en als je dan al twee ongevallen doet… Ja, dan vind ik het normaal dat de prijs stijgt.
  Wat betreft de premieverhogingen zonder schade/wijziging: zoek me eens een maatschappij die dit jaar geen verhogingen doorgevoerd heeft? Mijn vrouw heeft nog één polis bij Axa lopen, ook daar is het prijs. Ook van mijn ouders heb ik hetzelfde vernomen (ik dacht, ben NIET zeker, Mercator).

  Tenandere, als de premie verhoogd, staat het je vrij om op te zeggen (per aangetekende brief, met duidelijke vermelding dat het OMWILLE VAN DE PREMIEVERHOGING is), zonder dat u rekening moet houden met de 3 maanden vooropzeg.

 • Jan van Hoof december 16, 2011 at 6:27 pm

  Ga gewoon eens naar hun site en probeer eens een emailadres te vinden of een faxnummer om een ongevalsaangifte over te maken.
  Waar zit hun afdeling rechtsbijstand?, Zelf de helpdesk kan je geen emailadres geven als je belt. Als je wat dan ook aan de hand hebt sta je bibberend en ellendig in de kou. Verzin voor je er aan begint.
  Wie niks wenst kan daar aan beginnen maar daar verzeker je toch niet voor.

 • Jan van Hoof december 16, 2011 at 6:28 pm

  Jongeren zijn niet welkom, ook dat toch even meegeven.

 • Jo februari 1, 2012 at 4:45 pm

  Een Omnium autoverzekering afgesloten bij ING in Januari 2011 – in februari werd mijn auto achteraan aangereden door een Poolse bestuurder die vluchtmisdrijf pleegde. Mijn startpremie bij ING bedroeg op dat moment : 800 euro.
  Bijna 10 maanden later leuk briefje ontvangen dat mijn Omniumverzekering zomaar eventjes 500 euro de lucht in gaat.
  Gevolg voor mij : ING deruit Рin januari (polis reeds geruime tijd opgezegd) gaat er plots een h̩̩l bedrag van mijn rekening , bij ING weten ze van niets . Frauduleus

2 Trackbacks

 • […] autoverzekering kan afsluiten.  In onze post van vorig jaar bespraken we ook al deze website van ING autoverzekeringen. Op deze site is het mogelijk om in 3 eenvoudige stappen je auto te laten verzekeren. Maar ING werd […]

 • By Extra’s bij autoverzekering ING on september 14, 2010 at 3:49 pm

  […] Autoverzekering ING, opgepast! Bij ING kunt u online zeer goedkoop een autoverzekering afsluiten. Maar let op voor de addertjes onder het gras! […]

Plaats een reactie

Jouw e-mailadres blijft onzichtbaar. Verplichte velden zijn aangeduid met een *