AG Insurance autoverzekering

In 1824 is de Belgische verzekeringsmaatschappij AG Insurance opgericht, AG staat voor Assurances Générales. In het Nederlands zou de volledige naam “Maatschappij van Algemene Verzekeringen op het Leven, de dotale fondsen en de overlevingen” zijn.

Burgerlijke aansprakelijkheid

Uiteraard kunt u AG Insurance ook een Burgerlijke Aansprakelijkheid verzekering afsluiten als u met een auto in het verkeer deelneemt. Deze verzekering dekt de schade die u eventueel zou veroorzaken aan derden. AG Insurance beloont goede bestuurders met een bonus-malus graad van -2 voor het leven. Heeft u deze graad eenmaal bereikt, dan behoudt u deze. Ook als zelf een ongeval of schade veroorzaakt.

Bonus malus voor het leven

Bereikt u deze graad van -2, dan wordt u dubbel beloond. U geniet dan automatisch van de waarborgen die vallen onder de unieke B.A. Max formule. De BA Max vergoedt de bestuurder letsels (tot een maximum van € 250.000) ook als u zelf fout bent. Een ander voordeel is de Turbo Bonus: indien u overstapt tellen ongevallen van langer dan 5 jaar geleden niet meer mee in de berekening van de bonus-malus.

Onder de BA-verzekering van AG Insurance valt ook nog een Leeftijdsgarantie. Dat wil zeggen dat AG Insurance nooit het contract zal opzeggen omwille van de leeftijd van een verzekeringsnemer. Tot slot is de BA-verzekering compleet met de waarborg Onmiddellijke Bijstand. Hierbij heeft u recht op bijstand wanneer het voertuig geïmmobiliseerd is na een ongeval (zelfs tot 30 km. over de grens). Ook standaard in Onmiddellijke Bijstand is het wegslepen van het voertuig, gratis een vervangwagen voor één dag en de passagiers op de bestemming brengen.

Rechtsbijstand

Als optie kunt u de BA-verzekering uitbreiden met Rechtsbijstand. Dit garandeert dat u nooit in onoverkomelijke financiële komt na een rechtsgeding, ook als het een langdurige zaak is. U kunt bij de betwistingen denken aan een slechte reparatie van de garage die u betwist, als u naar de strafrechter moet na een ongeval dat u veroorzaakt heeft of als de tegenpartij geen verzekering heeft en onvermogend is.

Top Omnium van AG Insurance

Koopt u een nieuwe auto dan kunt kiezen om de BA-verzekering uit te breiden met de Top Omnium. U kunt hierbinnen kiezen voor de Multirisk formule of de Stoffelijke Schade formule, of allebei. Met de Multirisk formule bent u gedekt voor:

  • Diefstal en poging tot diefstal
  • brand
  • glasbreuk
  • natuurkrachten
  • aanrijding met een dier

De Stoffelijke Schade formule vergoedt alle kosten van de schade die u zelf toebrengt aan uw voertuig (ongeacht of u in fout was of niet) of die een ander toebrengt, bijv. parkeerbluts door een onbekende chauffeur, vandalisme enz. Uiteraard kunt u deze twee formules combineren.
Daarnaast is aan u de keuze of u een vaste of flexibele franchise wilt. De flexibele franchise is afhankelijk van de cataloguswaarde van uw auto.

Top Occasium

De Top Occasium is een omnium formule voor jonge tweedehands auto’s (jonger dan 6 jaar en duurder dan 5000 euro). Hierbij geniet u van dezelfde voordelen als bij de Top Omnium formule en kunt u ook kiezen voor een Multirisk of Stoffelijke Schade waarborg. Het verschil is dat u een actieve vrijstelling heeft. Deze is overigens wel zonder glasbreuk, daarbij geldt een vrijstelling van 50 euro. De Actieve vrijstelling betreffen de volgende bedragen voor eigen rekening:

  • een vast bedrag van 500 EUR;
  • plus 15% van de schade;
  • met een absoluut maximum van 1.500 EUR (voor de som van beide bedragen).

Aangezien bij de BA-verzekering u als bestuurder niet gedekt bent, is er nog de waarborg Top Bestuurder. Hierbij bent u onder andere gedekt voor de kosten die u heeft voor de medische kosten. Of voor blijvende invaliditeit, nabehandelingen en zelfs overlijden.

Globale verkeersongevallenverzekering

AG Insurance kent ook nog een globale verkeersongevallenverzekering waarbij ieder lid van een gezin gedekt is voor de kosten van hospitalisatie en medische kosten en keert een vergoeding uit bij blijvende invaliditeit of overlijden van een verzekerde. Het maakt hierbij niet uit of u zich in een auto bevindt, een vliegtuig, bus, boot of als voetganger of fietser in het verkeer bent.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 7.3/10 (8 votes cast)
AG Insurance autoverzekering, 7.3 out of 10 based on 8 ratings

Geen gerelateerde artikels.

Plaats een reactie

Jouw e-mailadres blijft onzichtbaar. Verplichte velden zijn aangeduid met een *