Aanbieders van leningen voor de aankoop van een auto

Er zijn heel veel verschillende kredietverstrekkers waar je bij terecht kunt als je op zoek bent naar de financiering voor de aankoop van een auto. Je kunt persoonlijk langs gaan bij banken in je buurt voor een persoonlijk advies. Je kunt ook op internet op zoek naar een voor jou gunstige lening. Er zijn een vergelijkingssites waar een aantal kredietverstrekkers vergeleken worden. Je kunt ook simulaties uitvoeren op internet.

We overlopen een aantal banken waar je online simulaties kunt uitvoeren of leningen kunt aanvragen.

Axa
Axa heeft twee soorten autoleningen, nl. een lening voor de aankoop van een nieuwe of recente auto en een variant voor een tweedehands auto. Voor een nieuwe auto kun je tot 110% van de waarde lenen, inclusief de BTW. Met het extra leenbedrag kun je dan bijvoorbeeld een extra optie kopen als een alarmsysteem. Naast een interessante rentevoet, kun je bij deze leningvorm zelf kiezen wat de vervaldag is voor terugbetaling. Ook is het mogelijk om de lening in maximaal 84 maanden terug te betalen. Dit geldt alleen bij leningen van meer dan 15.000 euro.
Als je een tweedehandswagen wilt financieren, dan mag je maximaal 100% lenen. Ook bij deze vorm kiest u zelf de vervaldag.

ING
De ING Autolening is voor nieuwe of tweedehandsvoertuigen. Naast auto’s kun je er ook de aankoop van een motor of mobilhome mee financieren. Het minimale leenbedrag is 2.000 euro. Ook bij ING is het mogelijk om tot 110% van de aankoopprijs te lenen. De terugbetalingstermijn is afhankelijk van het leenbedrag, maar is minstens zes maanden. Er zijn geen dossierkosten verbonden aan de ING Autolening.
Als je een nieuwe milieuvriendelijke auto wilt kopen, dan heeft ING de Groene Autolening als optimale oplossing. Deze lening is iets gunstiger en is geldig voor:

  • Benzineauto’s met een uitstoot van minder dan 160 gram CO2/km (categorie A, B of C);
  • Dieselauto’s met een uitstoot van minder dan 145 gram CO2/km;
  • auto’s uitgerust met een thermo-elektrische motor (hybride voertuigen);
  • auto’s die op lpg rijden (Liquefied Petroleum Gas).

AlphaCredit
Bij AlphaCredit kun je de aankoop een nieuwe of jonge tweedehandswagen (jonger dan 3 jaar oud) tegen 3,49% rente financieren. De looptijd is maximaal 84 maanden. Is de auto ouder dan 3 jaar dan is het rentetarief 6,49%, maar dan moet deze wel gekocht zijn bij een professionele verkoper.

Belfius

Een autolening bij Belfius kost ongeveer 3,05% rente. Hier zit geen verschil in een nieuwe of tweedehandswagen. Je kunt maximaal 110% van het aankoopbedrag financieren. De looptijd is maximaal 48 maanden.

KBC

KBC maakt ook geen verschil tussen een nieuwe of tweedehandswagen. De rente die je betaald voor uw autolening is vast en kan niet veranderen. Er zijn, behalve de rente, geen verdere kosten verbonden aan het krediet. Je hebt, na het ondertekenen van de overeenkomst, nog 14 kalenderdagen om eventueel nog af te zien van de overeenkomst. Het minimale leenbedrag is € 1.250,- en de looptijd is minimaal 6 maanden en maximaal 120 maanden. Je kan verder kiezen om de afbetaling van het krediet uit te stellen met 1 of 2 maanden na uitbetaling van het kredietbedrag.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 8.0/10 (1 vote cast)
Aanbieders van leningen voor de aankoop van een auto, 8.0 out of 10 based on 1 rating

Dit zal je ook interesseren

  1. Nog meer aanbieders uitgelicht
  2. Een auto financieren

Plaats een reactie

Jouw e-mailadres blijft onzichtbaar. Verplichte velden zijn aangeduid met een *